tirsdag, desember 21, 2010

Okey

Etter å ha lest kjærringråd på nettet, prøvde Karina å gni en katts hale i øyet for å bli kvitt en sti. Men det værste er at det vissnok, ifølge Karina, funka.
Okey.

8 kommentarer:

Kine sa...

særr?

Joachim sa...

HELT SÆRR!

Cathrine sa...

Placebo

ingrid sa...

jeg måtte på legevakta og få resept på antibiotikakrem som jeg smører på øyet fire ganger daglig i en uke
:(

Joachim sa...

dropp legevakt neste gang. Gå rett på katta!

Idun sa...

Eg foreslår varme kompress på og q-tips i det stien sprekk og det kjem masse drit ut. Ved gjentakande stiar bør det undersøkast at det ikkje er noko meir. Men viss katte funkar bra, bruk katta for det den er verdt.

Joachim sa...

Sprekker en sti ved å legge varmt kompress på? Eller må man liksom klemme på? Ren nysgjerrighet altså, har ingen sti. Men har heller ingen katte, sånn tilfelle en sti dukker opp.

Idun sa...

Dei gjer som oftast det, for ein sti oppstår ved at det er (dette er ekkelt!) betennelse i ein feittkjertel på augelokkskanten. Det som skjer er at feittet klumpar seg og/eller det er bakteriar som stoppar utføringa av feittet (det er med på å danne tårefilmen og det er difor konstant produksjon). Med varme kompress vil det forhåpentlegvis smelte og løyse seg opp og komme ut. Det er ikkje snakk om sprekking type kviseaktig, altså. Litt skuffande. Det som kjem ut er jo da infeksiøst, og ikkje så innmari kult å sleppe laust i auga. Difor er det bra med ein q-tip.