Dette spiser jeg til middag så veldig, veldig ofte. Nesten hver dag. Stekt sopp, tomat, grønne bønner, brune bønner, løk, paprika, chilli, hvitløk og ruccola. Med ris. Eller spagetti.
Jeg holder meg gjerne til alle grønsakene, men trenger nye, smarte oppskrifter. Nye måter å tilbrede grønsakene på.
Noen tips?
4 kommentarer:
Rista kikertar! Beste som finst.
Oh! Rista? Hvordan rister man de?
Ratatouille!
Ingredienser 2 ss olje 2 båt hvitløk 2 stk løk rød eller gul 1 stk grønn squash 2 stk rød paprika ½ ts salt ½ ts pepper 1 boks hermetiske tomater 1 ss finhakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) 1 stk kjøttbuljongterning
Slik gjør du
1. Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.
2. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. La alt surre litt før du heller over de hermetiske tomatene og buljongterningen. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.
3. Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper.
Du puttar dei i steikeomnen eller ei panne og steiker dei med olje og krydder. Best i steikeomn, synest eg. La dei stå til dei blir litt harde. Det er strengt tatt ikkje noko du kan ete aleine til middag, men det er jo fint å kombinere. Med omnsbaka raudbeter til dømes.
Legg inn en kommentar