fredag, mars 19, 2010

Matprat



Her en dag lagdt jeg Bree van de Kamp-retten min. Den tar en evighet å lage, men blir god. Slik gjør du:

2-3 middager:
Ta en stor kasserolle, fyll den med syke mengder matolje. Deretter kutter du masse sopp, kaster oppi sammen med en oppskjært paprika og 3-4 digre poteter. Potetene skal ikke være kokt på forhånd, men kuttet i tynne skiver. Bruk gjerne ostehøvel. Det skal være såpass mye olje at omtrent alt dette blir dekket. Ta deretter 4 biter med laksefilé, og legg det oppå. Filéen skal ikke bli dekket av olja, men ingen krise. Hell deretter på omtrent en halv boks rømme. Kast oppi noe krydder, gjerne litt chilli, kanskje litt oliven, masse hvitløk er godt. Og en hel sitron! Kutt den opp i skiver, skvis ut safta, og kast oppi bitene etterpå. -Her handler det mye om kasting. Det er en kaste-rett. Og ellers kan du kaste oppi det du har i skapet. Bønner kan være godt. Det kan også aubergine.
Sett det inn i ovnen på kanskje ca 150-200 grader, og la det stå der i godt over en time. (Kanskje to). Det er potetene som bruker lengst tid. -Jo større skiver, jo lengre tid. Smak på potetene, og når de er nesten ferdige, kaster du oppå ca 2-3 oppskjærte løk, litt mer olje, noe fetaost og resten av boksen med rømme. Sørg hele tiden for at laksen ikke ligger helt på toppen. Hvis den som regel har litt rømme over seg, blir den ikke så fort brent.
La det stå en stund til, kanskje en halv time. Så alt er flott og ferdig.

Siden matolje generelt er litt ekkelt og siden den aldri blander seg med rømma (siden det er olje), kan den lett helles ut av kasserollen. Dette anbefales.

Spis!

2 kommentarer:

Nalina sa...

Du lyt kjøpe olje av min far! Da er det gøtt med olje :D

Joachim sa...

Veeeit. Men du veit, koster pæng da vettu!

Veit, veit, veit!